Joulupukkipalvelu.fi - Joulupukki - Pikkujoulupukki
 
Tiedote: Joulupukin vierailu aattona maksaa 70-80 euroa    


keskiviikko 25.11.2015

Joulupukin 10-15 minuutin mittaisen aattoiltana kotiin tekemän vierailun keskihinta näyttää asettuvan 70-80 euroon jouluna 2015. Hintahaitari on aiempien vuosien tapaan leveä alkaen 45 eurosta ja ulottuen aina 100 euroon asti.

Pukkien veloitukset ovat hienoisessa nousussa verrattuna vuoteen 2014, jolloin nykyistä useampi valkoparta ilmoitti taksakseen 60 euroa.

- Jos joulupukin tilaaminen mietityttää tai tuntuu kalliilta, kannattaa muistaa, että joulu on vain kerran vuodessa. Yksi vaihtoehto on jättää muutama lahja ostamatta ja käyttää säästynyt summa pukin palkkaamiseen. Monet arvostavat yhteisiä kokemuksia ja muistoja materiaa enemmän, kertoo Joulupukkipalvelu.fi -verkkopalvelun asiakaspalvelupäällikkö Aleksi Räsänen.

 

Joulupukin tuntipalkka 28 euroa

Pukin tuntipalkkaa ei voi laskea aivan niin suoraviivaisesti, että kertoisi keikkaveloituksen kahdella tai kolmella keikalla tunnissa. Tämä laskutoimitus kertoo liikevaihdon tuntia kohden, mutta palkka on sitten jotain ihan muuta.

Joulupukin työhön liittyy paljon näkymätöntä taustatyötä varsinaisen vierailun ja lahjojen jaon lisäksi. Miten joulupukin palkka sitten lasketaan oikein?

Pienellä alueella ja ajoreittinsä huolella suunnitellut valkoparta ehtii tunnin aikana piipahtamaan kolmessa olohuoneessa kussakin 10 minuuttia. Kun vierailut ajoittuvat kello 15 ja 20 välille, pukin kalenteriin mahtuu 15 käyntiä. 75 euron veloituksella liikevaihdoksi muodostuu 1.125 euroa.

Pukin varusteiden laatu ja hinta vaihtelevat voimakkaasti. Laadukas asu ja parta kestävät hyvin hoidettuina pitkään, mutta alkuinvestointi voi nousta suureksi. Oikaistaan vähän mutkia ja oletetaan vuosittaiseksi varustekuluksi maltilliset 50 euroa. Markkinointiin uppoaa niin ikään 50 euroa.

Auto on käytännössä välttämätön, jotta siirtymät sujuvat nopeasti ja asu pysyy siistinä loskakelilläkin. Kokenut joulupukki osaa rakentaa asiakaskäyntinsä siten, että siirtymään parkkipaikalta seuraavalle menee enintään 5 minuuttia. Kiilometreissä välimatkan pitäisi pysyä alle viidessä. Verottajan hyväksymällä 0,44 euron kilometrikorvauksella kustannuksia tulee aattona noin 33 euron edestä. Hyvä pukki ajaa reittinsä etukäteen läpi ja varmistaa, että löytää kaikki oikeat ovat, jolloin matkakustannukset tuplaantuvat 66 euroon.

- Joulupukin työ alkaa pelisuunnitelman tekemisellä: missä päin liikun, miten pitkiä vierailuja teen, paljonko veloitan jne. Tämän jälkeen käynnistetään markkinointi. Tilausten vastaanotto ja asiakkaiden tietojen kirjaus, reittisuunnitelman päivitys ja aikataulutus ovat melkoinen palapeli, jossa on paljon liikkuvia osia. Pukilla onkin oltava hyvät organisointitaidot, Räsänen totetaa.

Aikaa menee helposti 30 minuuttia per tilaus, jolloin 15 tilauksella laskien päästään 7,5 työtuntiin. Lisäksi on ei-oon myyntiä ja asiakkaiden ohjausta oikeille virkaveljille.

Ajoreitin läpikäynti ovelta ovelle ja muistikirjan ylläpito muutama päivä ennen aattoa kuuluu työnsä kunnialla tekevän pukin ohjelmaan. Kolme tuntia menee niin että hurahtaa.

Maskeeraukseen, varusteiden pukemiseen ja viimehetken tarkistuslistan läpikäyntiin menee helposti tunti ennen kuin pukki voi nostaa kytkintä kotipihasta. Aattoillan varsinaiseen kierrokseen menee aikaa noin viisi ja puoli tuntia. Tämä on todella tehokasta työaikaa eikä löysäilyyn ole varaa. Hyvä jos jossakin välissä ehtii ottaa huikan vettä.

Kulujen jälkeen pukille jää siis 959 euroa. Kun tämä jaetaan todellisille 17 työtunnille, pukin katteeksi muodostuu 56 euroa per tunti. Eläke- ja työttömyysvakuutusmaksujen, sosiaaliturvamaksun, loma-ajan palkan ja kaikkien muiden sivukulujen jälkeen bruttopalkaksi jää karkeasti laskien puolet eli 28 euroa tunnilta.

Jouluna 2007 avatun www.joulupukkipalvelu.fi -verkkopalvelun avulla lapsiperheet ja muut joulupukin vierailua odottavat löytävät omalla paikkakunnalla liikkuvien valkopartojen yhteystiedot.

Tilaa joulupukki tästä

Lisätietoja antaa:

Aleksi Räsänen
asiakaspalvelupäällikkö
Joulupukkipalvelu.fi
korvatunturi(at)joulupukkipalvelu.fi
044 2020 343

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

 

 

 
  Joulupukkipalvelu.fi
korvatunturi(at)joulupukkipalvelu.fi
  Käyttöehdot & rekisteriseloste